O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Ekipa E-demokracija.si vam želi lepe božično-novoletne praznike!

Kategorija: Slovenija | Datum objave: Monday, 19. 12. 2011 | Avtor:

Ob zaključku leta 2011 se sprehodimo skozi najbolj brane novice posameznega meseca in preglejmo, o čem vse smo letos poročali in s čim smo se ukvarjali.

V letošnjem letu je ekipa E-demokracija.si organizirala dva odmevna dogodka. Prvi je bil prva konferenca o elektronski demokraciji v Sloveniji, ki smo jo oktobra pripravili v sodelovanju z zavodom Arnes, drugi pa protest proti sprejemanju sporazuma ACTA, ki smo ga izvedli v sodelovanju s hrvaškim gibanjem #internetzasve.

Januarja letošnjega leta vas je najbolj zanimalo, kam s staro računalniško opremo. Februarja je bila najbolj odmevna kolumna Karmen Špiljak, ki je razmišljala o revolucijah, marca pa so vas najbolj zanimali odgovori ministric in ministrov projekta Vprašaj s klicajem. Aprila je bila spet aktualna stara računalniška oprema, maja pa spet odgovori ministric in ministrov. Junija vas je najbolj zanimal Facebook v Sloveniji, julija pa uvedba strožje zakonodaje za spletno piratiziranje.

Avgusta so bili najbolj vroči odgovori ministrice za notranje zadeve, Katarine Kresal, septembra pa novica o uvedbi elektronske zemljiške knjige. V oktobru je bila najbolj brana novica o prvi slovenski konferenci o elektronski demokraciji, E-dem 11, novembra pa novica o protestu proti spornemu sporazumu ACTA.

Novice iz sveta elektronske demokracije in participacije bomo ponovno začeli objavljati 17. 1.2012, do takrat pa vsem skupaj voščimo mirne praznike in srečno novo leto 2012!


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt