O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Začenja se mesec varne rabe interneta

Kategorija: Slovenija | Datum objave: Monday, 6. 02. 2012 | Avtor:

S prvim februarjem se je začel mesec varne rabe interneta, v okviru katerega bo Center za varnejši internet SAFE-SI v sodelovanju z različnimi podporniki pripravil različne aktivnosti in dogodke, namenjene osveščanju o varni in odgovorni rabi novih tehnologij.

Dan varne rabe interneta bo letos sicer 7. februarja, njegova glavna tema pa bo povezovanje generacij in učenje drug drugega o varni rabi interneta, so sporočili iz omenjenega centra.

Glavni namen tega dne je promocija varne in odgovorne rabe interneta in mobilnih telefonov, predvsem med otroki in mladostniki ter njihovimi starši in učitelji.

“Osrednjo pozornost pa bomo tokrat namenili spodbujanju medgeneracijskega dialoga, sodelovanja ter izmenjavi izkušenj in znanj o varni rabi interneta med mladimi in njihovimi starši, starimi starši in učitelji,” pravijo v centru SAFE-SI.

Mladi namreč starejše prekašajo pri uporabi različnih tehnoloških naprav, storitev in rešitev in tu se lahko od njih marsikaj naučijo, manjka pa mladim življenjskih izkušenj za modro presojo, odgovorno ravnanje in pravilne odločitve pri uporabi tehnologije. Tu jim lahko pomagajo starejši.

Več informacij o drugih aktivnostih ob dnevu varne rabe interneta je dostopnih na spletnem mestu Safe.si.

Vir: Dnevnik.si


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt