O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Florida: Policija nepridiprave lovi tudi s pomočjo Facebook omrežja

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 12. 03. 2012 | Avtor:

Policija na Floridi je s pomočjo omrežja Facebook uspešno zaključila primer vlomilca, saj se je ta na omenjenemu omrežju slikal s svojim plenom ter svojemu dekletu dovolil, da ga je na fotografiji označila z imenom in priimkom.

Predstavnik policije je pojasnil, da to ni bil ne prvi ne zadnji primer, ki so ga detektivi rešili s pomočjo vedno bolj priljubljenih družabnih omrežij, saj z njihovo pomočjo zberejo veliko podatkov in sledi, ki jim pomagajo pri vlomih, divjemu lovu in ostalih kriminalnih dejanjih.

Šerif okrožja Broward, Al Lamberti, je pojasnil, da mu spletne tehnologije pomagajo tudi zaradi cenovne učinkovitosti, saj se policija sooča z krčenji proračuna. “Facebook je zelo dober tako pri spremljanju posameznikov in njihovih dejanj kot tudi pri aktiviranju večjega dela prebivalstva, ki nam pri delu pomaga z namigi in obvestili,” je dejal Lamberti.

Omrežja pridejo prav tudi pri lovljenju divjih lovcev, ki v močvirjih Floride lovijo zaščitene vrste rib in plazilcev ter slike ulova ponosno razkazujejo na spletu. “Veliko nepridipravov se ne zaveda, da je spletna komunikacija odprta in da se novice po omrežjih širijo hitreje kot poprej,” je dodal Lamberti, “na veliko srečo policije pa se še vedno najdejo ljudje, ki se

Vir: Yahoo


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt