O portalu    Avtorji    Kontakt


 

New York preživel kibernetski napad

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 12. 03. 2012 | Avtor:

Predstavniki Bele hiše so prejšnji teden v New Yorku predstavnike senata povabili na demonstracijo kibernetskega napada, s katero so skušali kongresnike prepričati, da naj vladi dodelijo večje pravice nad nadzorom in upravljanjem računalniških sistemov, ki so ključni za državno varnost.

Čeprav je bila simulacija kibernetskega napada tajna in rezultati ne bodo javno objavljeni,  je bila simulacija napada, sodeč po odzivih senatorjev, zelo prepričljiva. “Simulacija je pokazala, kako nevarno je ignoriranje področja kibernetske varnosti,” je v izjavi za javnost zapisal eden od udeležencev simulacije, senator Jay Rockefeller.

Simulacije se je udeležilo dobrih dvajset senatorjev, čeprav so vabila razposlali vsem, je pojasnila predstavnica Sveta za državno varnosti pri Beli hiši, Caitlin Hayden in še dodala, “da je bil namen simulacije prikazati nujnost varovanja elektronskih komunikacij in ostalih sistemov ter obveznost razširitve pristojnosti ameriške vlade na tem področju.”

V senatu se trenutno nahajata dva predloga zakonodaje, s katero skuša ameriška vlada razširiti svoje pristojnosti na področju kibernetske varnosti. V prvem se nahajajo pravice, s katerimi bi vlada lahko regulirala standarde kibernetske varnosti pri zasebnih podjetjih, medtem ko je drugi predlog brez takih pravic. Oba predloga spodbujata sodelovanje vladnega in zasebnega sektorja ter od vlade zahtevata povečanje proračuna na področju kibernetske varnosti.

Vir: Mashable


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt