O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Velika Britanija: E-vladna selitev v oblake bo najverjetneje zamudila

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 21. 05. 2012 | Avtor:

Britanska vlada se je zaradi optimizacije stroškov poslovanja odločila, da do leta 2015 polovico vseh sredstev nameni razvoju in uporabi računalniških storitev v oblaku. A zadnji izračuni kažejo, da so napovedi preoptimistične, razlog za zamudo pa so različni.

Glavni razlog za počasen razvoj naj bi bilo predvsem pomanjkanja navdušenja v IT službah javnega sektorja za tako selitev. Čeprav so februarja letos vzpostavili spletišče, na katerem  lahko vladne službe brskajo po različnih oblačnih rešitvah, s katerimi naj bi letno britanska vlada prihranila do 250 milijonov evrov letno, se selitev še vedno dogaja zelo počasi.

Podobno strategijo so pred Britanijo že ubrale Združene države, vseeno pa je več kot polovica britanskih IT oddelkov javnih služb izrazila dvom v selitev oziroma v uporabo spletne tržnice.  Kot razloge za počasno selitev poleg pomanjkanja navdušenja navajajo še aktivne pogodbe, varnostne težave in pomanjkanje razumevanja o delovanju oblačnih storitev.

“Največja težava je ravno pomanjkanje razumevanja in strah pred novostmi,” je pojasnil Andy Tait, ki skrbi za prodajo javnim službam pri podjetju VMware, “ki jo je težko odpraviti na kratek rok. Potrebno bo več vložiti v informiranje in izobraževanje.”

Vir: BBC


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt