O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Združeni narodi organizirajo spletni posvet o okoljski problematiki

Kategorija: Ostali svet | Datum objave: Monday, 21. 05. 2012 | Avtor:

Združeni narodi in brazilska vlada bosta s spletnim posvetom pred srečanjem vrha Rio+20 skušala pogajanja približati javnosti. Na posebnem spletišču bodo lahko vsi spletni uporabniki podali svoje mnenje o okoljskih tematikah oziroma oddali svoj glas.

Vodja brazilske ekipe pogajalcev, Andrea Correo do Lago, pojasnjuje, da “je cilj spletnega posveta pogajanja približati javnosti in jim dati besedo v odločevalskem procesu”.

Spletno mesto Rio Dialogues je na voljo vsem spletnim uporabnikom, na njem pa je mogoče objavljali lastne prispevke oziroma glasovati za vsebine, ki so že objavljene. Tematike posveta se med drugim navezujejo tudi na problematiko nezaposlenosti, ekonomsko krizo, revščino, zagotavljanje hrane in okoljsko problematiko.

Rezultate spletne debate bodo pogajalci uporabili kot izhodišče za okroglo mizo, na kateri bodo med drugim sodelovali tudi strokovnjaki trajnostnega razvoja, nevladne organizacije, podjetniki in akademiki. Na vrhu naj bi sodelovalo več kot petdeset tisoč ljudi iz vsega sveta.

Vir: AFP


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt