O portalu    Avtorji    Kontakt


 

ZDA: Obama agencijam naročil selitev storitev na mobilne telefone

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 28. 05. 2012 | Avtor:

Predsednik ZDA Barack Obama je vsem večjim zveznim agencijam naročil, naj uporabo svojih storitev v roku enega leta državljanom omogočijo tudi na mobilnih telefonih.

Obama upa, da bo tako spodbudil nove inovacije na hitro rastočem področju mobilnih komunikacij. “Američani si zaslužijo vlado, ki za njih dela kadarkoli, kjerkoli in na katerikoli napravi,” je Obama dejal v izjavi za javnost.

Poleg pobude, s katero cilja na večji dostop do podatkovnih zbirk, je Obama danes napovedal še novo strategijo digitalnega komuniciranja, v kateri so strokovnjaki orisali bolj poenoten pristop do serviranja podatkovnih zbirk različnih organov vlade na mobilne telefone državljanov.

Obama je vsaki agenciji posebej naročil, naj v naslednjih 12 mesecih omogočijo uporabo vsaj dveh svojih storitev na mobilnem telefonu. Slednje v praksi pomeni ogromno razširitev javnega dostopa do podatkov v lasti javne uprave, od medicinskih in izobraževalnih do energetskih podatkov, pri čemer vlada upa, da bodo nastala nova delovna mesta in novi inovativni izdelki.

Vir: SiOL


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt