O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Zastonj Wi-Fi v Ljubljani: Oglaševalci prehiteli Jankovića

Kategorija: Slovenija | Datum objave: Monday, 18. 06. 2012 | Avtor:

Medtem ko Mestna občina Ljubljana za jesen napoveduje brezplačen Wi-Fi, ki bo pokrival velik del prestolnice, so oglaševalci razvili svoj projekt zastonjskega internetnega dostopa.

Na območjih večjih avtobusnih postajališč opremljenih s citylight oglasnimi panoji ponudili brezplačen brezžični internet. Dostop do interneta deluje tako, da se uporabnik poveže na dostopno točko MGML Free WiFi ter na mobilniku, tabličnem računalniku ali prenosniku odpre spletni brskalnik.

Tam ga najprej pričaka pozdravno okno, kjer lahko v zameno za kakšno ugodnost (npr. brezplačne vstopnice za prireditve) pusti svoje osebne podatke, lahko pa tudi nadaljuje brez vpisovanja svojega imena in priimka ter elektronskega naslova. Takoj zatem je že mogoče brskanje po spletu.

Trenutno so z brezžičnim internetnim dostopom opremljena postajališča Aškerčeva, Konzorcij, Klinični center, Gospodarsko razstavišče in Bavarski dvor. Za projektom, ki ima velik oglaševalski potencial, stojijo podjetja Sonce.net, Europlakat, Siel in Simobil.

Vir: DNE


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt