O portalu    Avtorji    Kontakt


 

ZDA zanikale vlogo Facebook omrežja pri vohunjenju

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 29. 10. 2012 | Avtor:

Obamina administracija je prejšnji teden zanikala, da podatke Facebook omrežja izkorišča pri zbiranju podatkov o terorističnih organizacijah in drugih nasprotnikih Združenih držav Amerike.

Zanikanje je bil odziv na pisanje medijev, ki so iz internih dokumentov ameriškega zunanjega ministrstva razbrali, da so odgovornost za teroristični napad v Bengaziju na Facebook omrežju prevzeli islamski militanti. Hillary Clinton je ostro zanikala vlogo Facebook omrežja pri zbiranju podatkov. “Objava na Facebook omrežju ni kredibilna informacija oziroma dokaz,” je poudarila v izjavi za javnost.

Mediji so namreč iz internih dokumentov zunanjega ministrstva izvedeli, da so analitiki zabeležili prevzemanje odgovornosti za teroristični napad na družabnem spletu, Clintonova pa je pojasnila, da je zbiranje informacij dolgotrajen postopek in da neodvisni odbor pregleduje vse vire, da bi izbral tiste, ki so najbolj kredibilni in informativni.

Clintonove besede je potrdil tudi tiskovni predstavnik Bele hiše, Jay Carney, ki je še opozoril, da je ista skupina kasneje odgovornost za napad zanikala. “Podatke dobivamo z raziskavami in ne s spremljanjem družabnega spleta,” je ponovil. Vseeno analitiki  opozarjajo, da družabni splet včasih vseeno pride prav pri zbiranju informacij. V istem primeru so namreč najboljši namig o napadalcih dobili ravno s pomočjo Facebook omrežja, kjer so se zločinci hvalili o svojih podvigih.

Vir: The Atlantic Wire


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt