O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Obama podira rekorde na družbenih omrežjih

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 12. 11. 2012 | Avtor:

“Še štiri leta,” je na Twitterju zapisal Barack Obama in tako sporočil, da je vnovič zmagal na ameriških predsedniških volitvah. Njegov zapis je dosegel rekord v t. i. retvitih. Na Facebooku je njegova fotografija s soprogo postavila rekord v “všečkih”.

Ameriški predsednik Barack Obama oziroma njegov štab je kmalu po tem, ko je postalo jasno, da so mu volivci v ZDA namenili še en predsedniški mandat, na Twitterju zapisal: “Še štiri leta.” Ob besedilu je objavil še fotografijo, na kateri objema svojo soprogo Michelle Obama. Objava je izjemno hitro začela krožiti po Twitterju, saj so jo uporabniki začeli retvitati in jo tako delili s svojimi sledilci.

V samo pol ure so Obamov tvit uporabniki Twitterja retvitali kar 271.880-krat. Tviteraši so objavi namenili toliko pozornosti, da je padel tudi rekord – Obamov zapis je postal najbolj retvitan zapis v zgodovini Twitterja. Tako je Obama poleg predsedniške zmage dosegel še zmago na Twitterju, s prvega mesta pa je izrinil Justina Bieberja. Ena izmed objav priljubljenega pevca je namreč imela 200.000 retvitov, Obamov zapis pa je ta rekord podrl v 22 minutah.

Številni uporabniki so ob retvitanju Obami čestitali, so se pa našli tudi takšni, ki so se iz predsednika malce ponorčevali. Ker je Obama ob svojih besedah “še štiri leta” objavil fotografijo, na kateri je s svojo soprogo, in ne fotografijo, na kateri bi stal pred Belo hišo, so ga nekateri spraševali, ali je mogoče ocenil, da bo z Michelle poročen le še štiri leta.

Obama je rekord podrl tudi na Facebooku. Tudi tam je objavil fotografijo s svojo soprogo in začel zelo hitro pridobivati t. i. všečke. Z več kot 2,3 milijona všečki je Obamova fotografija postala najbolj všečna fotografija na Facebooku.

Vir: 24ur.com


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt