O portalu    Avtorji    Kontakt


 

ZDA bo do konca leta osvežila varovanje zasebnosti otrok na spletu

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 19. 11. 2012 | Avtor:

Ameriški regulator FTC je napovedal, da bo do konca letošnjega leta osvežil pravila varovanja zasebnosti otrok in mladoletnih oseb na spletu. Posodobitev pravil je več kot pričakovana, saj so pravila nazadnje osveževali leta 1998.

Predsednik komisije FTC, Jon Leibowitz, je poudaril, da se bo osvežitev pravil osredotočala na dve področji – spremljanju aktivnosti otrok na spletu in osvežitev pravil, ki so zapisana v aktu Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA). Po zakonu morajo namreč adminstratorji spletnih mest in storitev pridobiti pisno soglasje staršev, preden lahko začnejo zbirati podatke o njihovih otrocih.

Leibowits je pojasnil, da bodo pravila sledila razvoju spleta in da se bodo ukvarjala tako s spletišči kot tudi z mobilnimi aplikacijami, saj je v trenutnem pravilniku zelo nejasno opisana odgovornost varovanja podatkov in predvsem – kdo je zadolžen za varovanje. “Pravila bomo dokončali do konca koledarskega leta,” je še dodal in izrazil dvom o uspehu “do not track” dela zakonodaje, saj se komercialni ponudniki vsebin in storitev temu zelo upirajo.

“Upamo, da bomo tudi to razrešili do konca letošnjega leta in da bo prenova pravil celostna in aktualna,” je zaključil Liebowitz, ki je  opozoril na pritiske oglaševalske industrije na proizvajalce oziroma ponudnike storitev in informacij.

Vir: Reuters


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt