O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Kanada: Zavrnili predlog zakona o vohunjenju za spletnimi pedofili

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 18. 02. 2013 | Avtor:

Čeprav je bil predlog zakona Bill-C30 namenjen varovanju mladolenih spletnih uporabnikov pred spletno pedofilijo, so zakonodajalci vanj vključili tudi spletni nadzor brez sodniškega naloga, čemur so se uprle nevladne organizacije in ponudniki dostopa do spleta.

Predlog zakona je od ponudnikov dostopa do spleta brezpogojno predajo podatkov o spletnih uporabnikih, če bi to od njega zahtevala policija, hkrati pa je vključeval tudi vsesplošno spremljanje spletnih navad uporabnikov in hranjenje teh podatkov.

To so bile glavne točke, zaradi katerih so predlogu zakona od začetka postopka nasprotovale tako nevladne organizacije kot tudi zainteresirani posamezniki, ki so predlog enačile z uzakonjenim vohunjenjem nad spletnimi uporabniki, med drugim pa so vladi predali tudi peticijo, ki jo je podpisalo več kot sto tisoč spletnih uporabnikov.

Predlogu zakona so nasprotovali tudi vladni predstavniki, saj je celo minister za pravosodje, Rob Nicholson, glasoval proti takemu načinu regulacije spletne pedofilije in napovedal, da bo bojkotiral vsak predlog zakona, ki bo vseboval preventivni nadzor uporabnikov.

Vir: CNet


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt