O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Sirija spet doživela večurni izpad povezave s spletom

Kategorija: Azija | Datum objave: Monday, 13. 05. 2013 | Avtor:

Sirske povezave s svetovnim spletom so bile prekinjene za devetnajst ur, vlada se izgovarja na teroristični napad, medtem ko analitiki in neodvisni strokovnjaki trdijo, da je za izpad kriva prav vladajoča garnitura.

Vladna in opozicijska stran kažeta prst druga na drugo, odgovornosti za izpad spletne povezave v celi državi pa dosedaj uradno še ni prevzel nihče. Po teoriji opozicije je za izpad povezav kriva vlada, ki naj bi tako skušala preprečiti povezovanje in delovanje upornikov po državi, medtem ko državna stran za izpad krivi teroristične napade, s katerimi naj bi prekinili povezave s svetom.

Uporabniki so pojasnili, da so bile prekinjene samo spletne povezave, medtem ko je mobilni dostop do spleta deloval nemoteno, nevladna organizacija EFF pa je opozorila na pomembnost spletne povezave za politični aktiviste in disidente. »Prepričani smo, da je to še en poizkus preprečevanja komunikacije disidentov s svetom,« so zapisali v izjavi za javnost.

Sirija je v preteklosti že doživela podobne izpade, odgovornost za njih pa so pripisali vladi, ki je skušala na tak način preprečevati protivladne demonstracije.

Vir: BBC


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt