O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Google v spremembo pogojev uporabe svojih storitev

Kategorija: Amerika | Datum objave: Sunday, 20. 10. 2013 | Avtor:

Ameriški spletni velikan Google je uradno napovedal, da bo z 11. novembrom uvedel nekaj sprememb v zvezi s pogoji uporabe njegovih storitev. Najpomembnejša se nanaša na to, kako sta lahko uporabnikovo ime in fotografija profila prikazana v Googlovih storitvah, vključno z oglasi. 

Kot pojasnjujejo v Googlu, želijo uporabnikom posredovati najbolj uporabne informacije, med katere sodijo tudi priporočila oseb, ki jih uporabnik pozna. Zato lahko uporabnikovi prijatelji, sorodniki in drugi vidijo njegovo ime in fotografijo profila ter vsebino, kot so mnenja, ki jih je uporabnik delil z drugimi, ali oglasi, ki jih je označi s +1.

Uporabnikovi prijatelji lahko na primer vidijo, da je album na strani glasbene skupine v storitvi Google Play ocenil s štirimi zvezdicami. Oznaka +1, s katero je označil priljubljeno lokalno pekarno, pa je lahko prikazana v oglasu, ki ga pekarna prikazuje v Googlu. Ta priporočila v Googlu imenujejo priporočila v skupni rabi.

Ta prikaz uporabnikovega imena in fotografije profila se sicer zgodi samo, ko uporabnik izvede neko dejanje, denimo označi neko vsebino s +1 ali kaj komentira, vidno pa je samo tistim, za katere je uporabnik izbral, da želi z njimi deliti zadevno vsebino.

Kar zadeva priporočila v skupni rabi v oglasih, v Googlu pojasnjujejo, da lahko uporabnik uporabo imena in fotografije profila nadzira prek nastavitve priporočil v skupni rabi. Če to možnost nastavi na “izklop”, njegovo ime in fotografija profila ne bosta prikazana v oglasih. Ta nastavitev se nanaša samo na uporabo v oglasih in ne vpliva na to, ali bosta uporabnikovo ime in fotografija profila uporabljena drugje, na primer v storitvi Google Play.

Ob tem v Googlu poudarjajo, da tokratna posodobitev pogojev na noben način ne spreminja nastavitve, s kom je uporabnik v preteklosti delil stvari, ali omejuje uporabnikove možnosti, da nadzoruje, s kom želi v prihodnosti deliti stvari. Dodajajo še, da dejanja uporabnikov, mlajših od 18 let, prav tako ne bodo prikazana v priporočilih v skupni rabi v oglasih in nekaterih drugih kontekstih.

Posodobitev pogojev prinaša tudi opomnik, da je treba mobilne naprave uporabljati varno. “Gre preprosto za zdravo pamet: ne uporabljajte naših storitev, če počnete nekaj, za kar potrebujete vso pozornost, kot je vožnja, in če bi vas lahko naše storitve pri tem motile. In pri vožnji seveda spoštujte vse predpise,” so zapisali v Googlu.

Poleg tega Google podaja več podrobnosti okrog tega, zakaj je pomembno, da uporabnik poskrbi za zaupnost svojega gesla. Google ob tem pojasnjuje, da bo v primeru, da opazi denimo neuspele poskuse prijave v uporabnikov račun ali dve prijavi v račun v zelo kratkem zaporedju iz računalnikov, ki sta zelo daleč narazen, uporabniku verjetno pokazal opozorilo o nenavadni dejavnosti.

Vir: Dnevnik


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt