O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Twitter po priljubljenosti prehitel Facebook

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 28. 10. 2013 | Avtor:

Facebook ni več najbolj priljubljeno družbeno omrežje med mladimi, je pokazala ameriška raziskava. Nanj prisega “samo” še 23 odstotkov najstnikov, enak delež imajo tudi uporabniki Instagrama, s 26 odstotki pa je prvo mesto zavzel Twitter.

V raziskavi, ki jo je izvedla korporacija Piper Jaffray, se je pokazalo, da je Facebooku pri mladini priljubljenost padla z visokih 42 odstotkov na skoraj polovico oz. na 23 odstotkov. Enak delež najstnikov uporablja tudi Instagram, medtem ko je prvo mesto dosegel Twitter s 26 odstotki.

Raziskava sicer ugotavlja, da tudi Twitter najbrž ne bo ostal na prvem mestu pri mladini, saj nezadržno raste uporaba Instagrama. Še pred letom ga je uporabljalo samo 12 odstotkov najstnikov, zdaj pa že skoraj dvakrat toliko.

“Facebook profil sem dobila v šestem razredu, nekaj časa sem bila obsedena z njim, nato pa sem v osmem razredu nekako preklopila na Twitter. Če si na Twitterju in Instagramu, nekako pozabiš na Facebook, vsaj pri meni je bilo tako,” je povedala 14-letna uporabnica družbenih omrežij.

Očitno je Facebook naredil prav, ko je za “rezervo” pridobil Instagram, da med uporabniki ne bi izgubil mladine, ki se očitno usmerja k bolj preprostim omrežjem. Facebook je sicer opravil svojo raziskavo, v kateri trdi, da “mladi ne zapuščajo omrežja”. Sicer pa naj bi imel običajen najstniški uporabnik Facebooka približno 300 prijateljev, medtem ko imajo uporabniki Twitterja v povprečju 79 sledilcev.

Vir: 24ur.com


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt