O portalu    Avtorji    Kontakt


 

So težave s spletiščem Obamacare odpravljene?

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 2. 12. 2013 | Avtor:

Američani so se lahko prejšnji teden lahko prijavili na prenovljeno spletišče Obamacare, ki je po premierni objavi doživelo kar nekaj kritik na račun počasnega delovanja in nenatančnega programiranja, zaradi katerega so mnogi uporabniki ostali brez možnosti ureditve zdravstvenega zavarovanja. Bo sedaj boljše?

HealthCare.gov je osrednja točka za urejanje dokumentacije dodatnega zavarovanja, ki je ob svoji premieri doživela kar nekaj kritik, administratorji pa sedaj trdijo, da so jih odpravili in da bi moralo spletišče sedaj delovati normalno.

Težava je bila namreč v sistemu, ki ni bil sposoben sprocesirati velikega števila zahtevkov za registracijo in vnos podatkov, vseeno pa kritiki opozarjajo, da bo šele praksa pokazala, ali so z zadnjo prenovo težave tudi zares odpravili. “Prepričani smo, da se napake sedaj ne bodo več dogajale tako pogosto in da bo večina uporabnikov zadovoljnih s spremembami,” je pojasnil Aaron Albright, tiskovni predstavnik agencije za zdravstvo.

Kritiki pa opozarjajo, da je te trditve nemogoče preveriti in da bodo morali počakati na poročila s terena. “Od zunaj je te trditve nemogoče preveriti, razen če se spet oglasijo nezadovoljni uporabniki,” pojasnjuje Jonathan Wu, računalniški analitik.

Obama pričakuje, da se bo v prihajajočem letu za zavarovanje prijavilo do sedem milijonov Američanov, ki imajo sedaj neurejeno zavarovanje oziroma si ga zaradi finančnih težav ne morejo privoščiti.

Vir: Reuters


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt