O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Avstralija: Vlada razmišlja o novih frontah boja proti piratstvu

Kategorija: Ostali svet | Datum objave: Monday, 17. 02. 2014 | Avtor:

Avstralska zvezna vlada je doživela poraz na višjem sodišču, ki je odločilo, da ponudniki dostopa do spleta niso in ne morejo biti odgovorni za piratiziranje vsebin svojih uporabnikov. Sedaj razmišlja o novih frontah boja proti piratiziranju avtorskih vsebin, ki se dogaja na spletu.

Ena od idej, s katero se poigrava avstralska vlada, je tudi stopnjevanje obvestil, s katerimi bi obveščali in sankcionirali uporabnike, ki s spleta pretakajo ilegalne avtorske vsebine.

Državni tožilec George Brandis namreč pretakanje vsebin enači s krajo. V svoji izjavi za javnost je izrazil upanje, da bo Avstralija čim prej uvedla nove sankcije proti tem uporabnikom. Hkrati je dodal, da vlada noče preveč obremenjevati ponudnikov dostopa do spleta.

Brandis je priznal, da so se v aktualnem zakonu o avtorskem pravu naslanjali na kriminalizacijo ponudnikov dostopa do spleta, ki bi bili v primeru pretakanja ilegalnih vsebin kazensko odgovorni, a se sodišče z njimi ni strinjalo. “Sedaj bomo razmislili o stimulaciji za ponudnike dostopa do spleta, s katerimi upamo, da bomo dosegli boljše sodelovanje med njimi in organi pregona,” je poudaril Brandis.

Dodal je še, da bi najraje videl, če bi ponudniki dostopa do spleta uvedli sistem samoregulacije, saj bi bil ta veliko boljši od vladnega nadzora in sistema sankcioniranja.

Vir: The Guardian


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt