O portalu    Avtorji    Kontakt


 

FCC se je zavezala k ohranitvi internetne nevtralnosti

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 24. 02. 2014 | Avtor:

Čeprav je FCC sporočila, da se ne bo pritožila na razsodbo sodišča, s katero je po mnenju mnogih ubilo internetno nevtralnost (net neutrality), se je hkrati zavezala k ohranitvi le-te in iskanju novega nabora pravil, s katerimi bi ta koncept uveljavila tudi v praksi.

Uporabniki so bili po razsodbi sodišča zaskrbljeni, saj so bili mnenja, da bo razsodba pomembno vplivala na oblikovanje politik regulacije hitrosti dostopa do različnih storitev na spletu, a jih je zvezna komisija FCC pomirila, da bodo vseeno ponovno poskušali z ponudniki dostopa doseči dogovor, s katerim se to ne bo zgodilo.

Trenutno za uporabnike največjo težavo predstavlja morebitno zaračunavanje storitev, ki jih ponujata podjetji Google in Netflix, ki bi vplivali na zelo veliko število ameriških potrošnikov. Predsednik FCC Tom Wheeler je poudaril, da si bo s komisijo prizadeval za svoboden in odprt spletni prostor. ”

Nov predlog bo izoblikovan do poletja, z njimi pa bo FCC od operaterjev zahtevala natančno poročilo o upravljanju s spletnim prometom in nadzor nad pravicami potrošnikov, ki naj ne bi bili prizadeti z omejevanjem oziroma reguliranjem spletnega prometa.

Vir: Guardian


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt