O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Najhitrejši mobilni dostop do spleta? V Avstraliji!

Kategorija: Ostali svet | Datum objave: Monday, 24. 02. 2014 | Avtor:

Mobilne hitrosti dostopa do spleta so največje v Avstraliji, kjer pa imajo težave s pokritostjo omrežja, saj je le-to najbolj dostopno v mestnih središčih, medtem ko ga na periferiji skorajda ni.

Povprečna hitrosti 24.5 Mbps je za skoraj 2 Mbps večja kot v Italiji, ki se je na lestvici uvrstila na drugo mesto. Avstralci pa imajo težave z dostopnostjo do najhitrejšega omrežja na svetu, saj so avtorji raziskave OpenSignal izmerili samo 58% dostopnost, medtem ko se lahko prvouvrščeni Južni Korejci pohvalijo z 91% dostopnostjo.

Avstralija je omrežje nadgradila v zadnjih treh letih, ko se je povečala uporaba in zahteva po mobilnemu prenosu podatkov in tako hitrosti prenosov dvignila za do petkrat. Hitrost dostopa do spleta se je tako od v letu dni povečala za slabih petdeset odstotkov.

Na drugi strani lestvice so se hitrosti mobilnega dostopa zmanjšale. “Glavni razlog je povečanje števila uporabnikov, ki se priklapljajo na omrežje,” so upad hitrosti komentirali raziskovalci, ki so na omrežjih ZDA v letu dni zabeležili padec hitrosti iz 9.6 Mbps na 6.5 Mbps.

Kje je Slovenija? Naše države raziskava ne omenja, vseeno pa lahko iz podatkov, objavljenih na njihovem spletišču razberemo, da so hitrosti mobilnega dostopa v Sloveniji nadpovprečne, ne glede na operaterja.

Vir: Guardian


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt