O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Venezuela: Vladna cenzura spleta zaradi protestov?

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 24. 02. 2014 | Avtor:

Opazovalci venezuelskih protestov opozarjajo, da obstaja velika možnost vladne cenzure spletnega prostora v tej državi, ki njenim državljanom služi kot alternativni vir novic o dogajanju po državi, kjer ima vlada nadzor nad klasičnimi mediji.

Študentski protesti proti venezuelskemu predsedniku Nicolasu Maduru, ki trajajo že dober teden, med drugim zahtevajo odstop predsednika zaradi visoke inflacije, politične represije in visoke kriminalitete v državi. V četrtek so lokalni mediji že poročali o občasnih izpadih dostopa do interneta na zahodnih delih države, ki so bili posledica izklapljanja svetovnih medijskih postaj iz venezuelskega kabelskega omrežja.

Hkrati so venezuelske oblasti cenzurirale vsebino, ki so jo iz protestov objavljali posamezni uporabniki omrežja Twitter, analitiki pa opozarjajo, da je taka cenzura v Venezueli uzakonjena, saj prepoveduje spodbujanje sovraštva in kršenje javnega reda in miru s strani medijskih hiš.

Kritiki še opozarjajo, da se zna spletna cenzura v prihodnjih dneh razširiti na ostale dele države, saj ima največji delež v državi ravno ponudnik dostopa do spleta, ki je v lasti državnih oblasti.

Vir: CNet


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt