O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Singapur z zakonodajo nad piratska spletišča

Kategorija: Azija | Datum objave: Monday, 14. 04. 2014 | Avtor:

Singapurski minister za pravosodje razmišlja o novi zakonodaji, s katero bi omogočil lastnikom vsebin, da od ponudnikov dostopa do spleta zahtevajo blokado dostopa do spletišč, kjer se nahajajo ilegalno pridobljene avtorske stvaritve.

Do konca letošnjega leta naj bi zakonodaja stopila v veljavo, o njej pa razmišljajo že več let. Kritiki opozarjajo, da mora zakon prestati še glasovanje v parlamentu, kjer zna naleteti na močno opozicijo.

Trenutno lahko avtorji v Singapurju kontaktirajo ponudnike dostopa do spleta z zahtevkom po blokadi spletnih mest z ilegalnimi vsebinami in če ponudnik dostopa zahtevek odkloni, ga morajo avtorji tožiti na sodišču. Z novo zakonodajo bodo lahko zaobšli ponudnike dostopa do spleta in blokado zahtevali neposredno od sodišča, tako kot to počnejo v Veliki Britaniji.

Čeprav kritiki že opozarjajo, da bo ukrep neučinkovit, saj ga je enostavno zaobiti s pomočjo proxy strežnikov, minister opozarja, da to ni zadnji korak v boju proti ilegalnim avtorskim vsebinam. “Avtorje je potrebno spoštovati in potrudili se bomo, da bodo piratske vsebine izginile,” dodaja.

Vir: CNet


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt