O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Kalifornija: Policijski troti bi morali biti regulirani z zakonom

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 15. 09. 2014 | Avtor:

Na mizi kalifornijskega guvernerja je trenutno predlog zakona, ki bi policijskim silam določal pridobitev naloga za nadzor in vohunjenje s troti. Predlog zakona so že podprli poslanci, zadnjo besedo pa bo imel guverner.

Čeprav se predlog zakona osredotoča samo na policijske aktivnosti s troti in ignorira snemanje in uporabo trotov s strani splošne javnosti, so ga zagovorniki zasebnosti pozdravili kot korak v pravo smer. Predlog zakona namreč policiji dovoljuje uporabo trotov v nujnih primerih (naravne in ostale nesreče, reševanje in drugo), za vse ostalo (nadzor posameznikov ali skupin) pa bi morala policija pridobiti sodniški nalog.

“Kongres je zvezni komisiji za letenje ukazal, da naj do leta 2015 trote integrira v ameriški letalski promet in pomembno je, da bo do takrat pripravljena tudi regulatorna zakonodaja,” meni Sam Chung, strokovni svetovalec poslanca Jeff Gorella, ki se je podpisal pod predlog zakona.

Predlog zakona je že napadla policija, ki meni, da jih zakonodaja postavlja v neenakopraven položaj z zasebniki. “Če bomo regulirali samo trote policije in pustili zasebnim posameznikom, da jih prosto uporabljajo, bo to samo še slabše za vzdrževanje reda in miru,” so v javnem pismu zapisali v Zvezi šefov policije.

Vir: CNet


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt