O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Apple tokrat ščiti uporabnike in preprečuje dostop vladi

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 22. 09. 2014 | Avtor:

Po debaklu z fotografijami golih zvezdnic in vohunski aferi, kjer se je izkazalo, da so oblasti lahko dostopale do uporabniških podatkov na Applovih strežnikih, se je le-ta odločil, da bo dvignil nivo zaščite in zavaroval svoje uporabnike.

Z nadgradnjo na mobilni operacijski sistem iOS 8 Apple namreč ne bo imel več dostopa do gesel svojih uporabnikov. “Vsi vaši podatki, fotografije, e-sporočila, seznam stikov in ostalo bodo varovani z vašim geslom, ki ga Apple ne more zaobiti,” piše v novi pogodbi za uporabnike.

Tim Cook, generalni direktor podjetja Apple, se je po razkritju vohunske afere zavzel za varovanje osebnih podatkov uporabnikov. “Apple služi s prodajo produktov in ne s prodajo ali manipulacijo osebnih podatkov svojih uporabnikov,” je bil jasen.

Za podoben korak se je odločil tudi Applov konkurent Google, pomembno pa je poudariti, da je enkripcija podatkov dosedaj že obstajala, a kot možnost, ki jo je moral aktivirati zainteresirani uporabnik. “Naprave z Android operacijskim sistemom že več let ponujajo možnost varovanja podatkov, sedaj pa bo to prednastavljeno, tako da vam na to sploh ne bo treba misliti,” so v izjavi za javnost zapisali pri Googlu.

Vir: Yahoo


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt