O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Je spletišče Obamacare neprimerno za uporabo?

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 22. 09. 2014 | Avtor:

Spletišče programa za obvezno prostovoljno zavarovanje Obamacare že več kot leto dni pestijo varnostne težave, ki ogrožajo delovanje in sprožajo pomisleke o funkcionalnosti spletišča, na katerem se lahko Američani prijavijo v program zdravstvenega zavarovanja.

Spletišče t.i. Obamacare programa že od samega začetka pestijo tehnične težave. Ko so ga uradno splavili oktobra 2013, so napake odgovorni pripisovali agilnemu načinu vodenja in javnosti zagotovili, da se bodo zadeve uredile, ko bo spletišče dokončno preizkušeno.

Strokovnjaki pa skoraj eno leto kasneje ugotavljajo, da so varnostne luknje, nedokončane funkcionalnosti in nezadostna infrastruktura še vedno stalnica in da se je v enem letu na bolje spremenilo zelo malo stvari. Tako je komisija na primer ugotovila, da upravljalci še vedno niso zagotovili celostnih varnostnih testov in da so zaradi varnostnih lukenj ogroženi osebni podatki uporabnikov, ki bodo spletišče uporabljali.

Hkrati so ugotovili, da se upravljalci niso ničesar naučili od poletnega incidenta, ko so na strežnik spletišča Obamacare, ki povrh vsega sploh ne bi smel biti priklopljen na svetovni splet, prišli nepridipravi in odtujili več osebnih podatkov uporabnikov.

Povrhu vsega pa so preiskovalci, ki jih vodi Gregory Wilshusen, vodja urada GAO (U.S. Government Accountability Office) na pričanju v senatu opozorili, da odgovorne osebe pred njimi skrivajo podatke o stanju spletišča Obamacare, tako da do določenih področji sploh niso imeli dostopa.

Dosedaj se je za Obamacare registriralo več kot 7.5 milijonov Američanov.

Vir: CNN


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt