O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Velika Britanija: Javna uprava vlaga v razvoj tehnoloških rešitev

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 6. 10. 2014 | Avtor:

Vodja britanske javne uprave, minister Jeremy Heywood, je napovedal razširitev in razvoj digitalnih storitev javne uprave ter priznal, da zaenkrat zaostajajo v uporabi tehnoloških rešitev, ki jih prakticira zasebni sektor.

Heywood zagovarja idejo vladne platforme, ki na enem mestu združuje vse storitve za državljana in napoveduje spremembo aktualnega modela, kjer so storitve raztresene po večih ministrstvih in drugih enotah.

»Javni sektor pri razvoju zaostaja za zasebnim in to moramo spremeniti,« je Heywood zapisal v izjavi za javnost ter napovedal »posvojitev novih razvojnih smernic, s katerimi bodo dosegli bolj učinkovito in predvsem boljšo javno upravo.«

Britanska javna uprava je znotraj svoje digitalne branže že razvila smernice in začela s poenostavljanjem ter izboljševanjem posameznih storitev, Heywood pa pojasnjuje, da je pot še dolga. »Osredotočeni smo na uporabnika in njegove potrebe, ki jih bomo skušali čimbolj zadovoljiti,« je pojasnil.

Vladni načrt predvideva popolno digitalizacijo javnoupravnih storitev in optimizacijo skozi proces testiranja. Heywood razkriva, da bodo uvedli poenoteno platformo za objavljanje informacij, ki se ne bo razlikovala med posameznimi ministrstvi oziroma vladnimi službami ter merjenje učinkovitosti posameznih spletišč ter odpiranje podatkov tretjim osebam, ki bodo pomagale pri razvoju.

Vir: The Guardian


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt