O portalu    Avtorji    Kontakt


 

ZDA: Preveč spletne zasebnosti škoduje … oblastem

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 6. 10. 2014 | Avtor:

Ameriški državni tožilec Eric Holder je stopil na stran ameriške policije, ki je prejšnji teden problematizirala kriptiranje podatkov na napravah družin Apple in Google. Opozarja, da bo to zelo slabo vplivalo na delo tožilstva pri kazenskem pregonu.

Na konferenci Global Alliance Conference Against Child Sexual Abuse Online je Holder v svojem govoru pojasnil, da bo enkripcija »omogočala težje delo oblasti pri pregonu trgovcev z belim blagom in pedofilom,« hkrati pa bo povečala število uporabnikov, ki bi se bodo spuščali v sporne transakcije (sexting in drugo).

»Tehnologije prehiteva zakonodajo in tako omogoča kriminalcem, da jo izkoriščajo,« je pojasnil ter dodal, »da bi morale imeti oblasti proste roke pri posredovanju v primeru, kjer so ogrožena človeška življenja.«

Na sporno varovanje osebnih podatkov na prenosnih napravah so že kritizirali predstavniki ameriške zvezne in lokalne policije, kritiki pa so opozorili na Snowdnova razkritja, kjer so ravno državni organi zlorabljali zaupanje uporabnikov in brez pravega povoda nadzorovali celotna komunikacijska omrežja.

Vir: The Guardian


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt