O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Hoče Hollywood cenzurirati splet?

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 22. 12. 2014 | Avtor:

Predstavniki podjetja Google so z izjavo napadli MPAA (združenje hollywoodskih lobistov) da skuša škandal s Sony Movies in objavljanjem dokumentov izrabiti za cenzuriranje spletnih vsebin.

MPAA naj bi namreč v zvezni državi Mississippi sodeloval z državnim tožilcem Jim Hoodom in skušal pohito spremeniti zakonodajo, ki se ukvarja z izmenjavo informacij prek spleta. »MPAA skuša vplivati na podjetje Google in ga prisiliti k cenzuri spletnih mest, ki objavljajo sporne materiale,« je pojasnil vodja pravnega oddelka pri Googlu, Kent Walker.

MPAA se je že odzvala in pojasnila, da gre pri celotni zadevi za spletišča, pri katerih je jasno, da gre za izmenjavo ilegalno pridobljenih informacij. »Če na spletišču lahko najdemo samo ilegalno pridobljene vsebine, potem smo od Googla zahtevali, da naj jih ne vključi med rezultate svojega iskalnika,« pojasnjuje še Jim Hood.

Googlova kritika je še eno opozorilo v vojni proti spletni cenzuri, ki se je začela pred leti, s sporno zakonodajo SOPA in PIPA (ter ACTA v EU). S predlogi zakonodaje so predlagatelji skušali zajeziti distribucijo ilegalno pridobljenih avtorskih del, a so kritiki opozorili, da bodo prizadeta tudi ostala spletišča in splet kot celota.

Vir: CNet


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt