O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Nizozemska: Zaradi obsežnega napada nedostopna skoraj vsa vladna spletišča

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 16. 02. 2015 | Avtor:

Prejšnji teden so nizozemska vladna spletišča utrpela enega hujših in obširnejših spletnih napadov, zaradi katerega so mnoga dlje časa ostala nedostopna za uporabnike. Kritiki so opozorili na nezadostno varovano javno spletno infrastrukturo.

Napadi so se zgodili skorajda vzporedno z ameriško napovedjo ustanovitve nove agencije, ki se bo borila proti podobnim incidentom in francoskim reševanjem podobnih težav. Nizozemski poslanci so od vlade že zahtevali, naj napade vzame resno in se posveti varovanju javne spletne infrastrukture.

“Taki napadi bodo v prihodnosti vedno bolj pogosti, sploh ker se vladne službe zanašajo na oblačne storitve in izdvojeno infrastrukturo,” je izpad spletišč komentiral Dave Larson, varnostni inženir. “Opozoriti je potrebno še na to, da so t.i. DDoS napadi na infrastrukturo ponavadi krinka za

V spletnem napadu so bila prizadeta tako uradna spletna mesta vlade kot tudi satirična spletišča, kar preiskovalcem daje vedeti, da gre najbrž za napad z verskimi razlogi. Vladni informatiki sedaj sodelujejo s policijo in preiskovalci, s katerimi skušajo ugotoviti, kdo je za napad odgovoren.

Vir: BBC


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt