O portalu    Avtorji    Kontakt


 

ZDA: Vlada ustanavlja novo agencijo za boj proti kibernetskim grožnjam

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 16. 02. 2015 | Avtor:

Kot odgovor na nedavne vdore v sisteme Sony, Anthem in Target se je ameriška vlada odločila ustanoviti novo agencijo, ki se bo ukvarjala z bojem proti kibernetskim grožnjam in zlorabam na spletu.

Center CTIIC (The Cyber Threat Intelligence Integration Center) se bo ukvarjal “s povezovanjem in razreševanjem groženj proti ameriškim podjetjem in vladnim ustanovam ter bo o teh grožnjah pravočasno obveščal ostale agencije, da bodo lahko primerno odreagirale,” je prejšnji teden sporočil predstavnik ameriškega predsednika.

Ustanovitev agencije nedvomno prihaja kot odgovor na nedavne vdore v sisteme Sony Pictures, zavarovalnico Anthem in trgovinsko mrežo Target, pa tudi zaradi vedno večjega števila napadov na agencije ameriške vlade. “Sistem skušajo zoptimizirati tako, da bodo na grožnje odgovarjali iz centralne točke,” je pojasnil Shawn Henry, predsednik kibernetskega varnostnega podjetja CrowdStrike.

Novoustanovljeno agencija, o kateri bo več znanega ta teden, bo primerljiva z Državnim protiterorističnim centrom, ki ga je ameriška vlada ustanovila po terorističnemu napadu enajstega septembra kot odgovor na kritike, da vladne službe na področju boja proti terorizmu med seboj ne komunicirajo dovolj.

Kongres poskuša že več let sprejeti zakonodaja, ki bi zasebni sektor spodbudila k izmenjavi podatkov o kibernetskih napadih z vladnimi službami, a je bil dosedaj zaradi kritik o vdoru v zasebnost uporabnikov pri tem neuspešen. Obama bo sedaj poskušal do istega cilja priti z novim predlogom, kjer predlaga, da bi podatke pred predajo anonimizirali.

Vir: Reuters


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt