O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Zaščita digitalnih podatkov: 72% vprašanih Britancev je zaskrbljenih

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 13. 04. 2015 | Avtor:

Nova raziskava javnega mnenja v Veliki Britaniji je pokazala, da skoraj tri četrtine vprašanih Britancev skrbi varovanje podatkov na spletu, spletna kraja podatkov in nepooblaščen dostop do njihovih podatkov.

V raziskavo je bilo vključenih več kot dva tisoč polnoletnih Britancev, od kateri bi bila dobra tretjina pripravljena plačati za varovanje svojih podatkov na spletu. Raziskava je pokazala tudi, da tretjina vprašanih meni, da je varovanje podatkov osebna odgovornost posameznika.

Raziskovalci javnega mnenja so po Snowdenovih razkritjih pred dvemi leti opazili konkretno spremembo javnega mnenja o varovanju podatkov na spletu. “Potrošniki se zavedajo, da to postaja vedno večja prioriteta,” je prepričan Wael Aggan, vodja varnostnega podjetja CloudMask.

Hkrati postajajo potrošniki vedno bolj občutljivi na nove storitve na spletu, ki od njih pri registraciji zahtevajo vedno večje količine osebnih podatkov. To veseli tudi britanskega informacijskega pooblaščenca. “Uporabniki se zavedajo vedno večje pomembnosti svojih osebnih podatkov in to pomeni, da se bodo morali za varovanje potruditi tudi ponudniki storitev,” meni Garreth Cameron iz pisarne pooblaščenca.

Vir: Guardian


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt