O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Kitajska in olimpijske igre: Cenzura gor, cenzura dol

Kategorija: Azija | Datum objave: Monday, 4. 08. 2008 | Avtor:

Shanghai, .Čeprav so kitajske oblasti najprej razburile svetovno javnost z napovedjo, da bodo med olimpijskimi igrami tudi tujim obiskovalcem omejile dostop do svetovnih virov informacij na spletu, je v petek predsednik Kitajske napovedal, da temu le ne bo tako. Cenzure dostopa do spleta naj tako ne bi bilo, je javnosti zagotovil predsednik Hu.

Tuji novinarji med olimpijskimi igrami v Pekingu ne bodo imeli dostopa do vseh spletnih strani, so še v sredo trdili organizatorji iger. Tujci naj tako ne bi mogli pregledovati strani prepovedanega duhovnega gibanja Falungong in mnogih drugih, je trdil tiskovni predstavnik organizacijskega odbora Sun Weide.

Po razburjenem odzivu svetovne javnosti pa je v petek pred njo nastopil kitajski predsednik Hu in pojasnil, da je prepoved dostopa ukinjena. “Zelo smo zadovoljni, da se je ta zagata rešila in da bo splet mogoče uporabljati tako kot na vseh ostalih olimpijskih igrah,” je za javnost izjavila podpredsednica mednarodnega olimpijskega komiteja, Gunilla Lindberg.

Vir: Dnevnik, Reuters
[tags]cenzura, kitajska[/tags]

Zemanta Pixie

Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt