O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Volilna komisija : Volitve v Londonu niso potekale brez težav

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 4. 08. 2008 | Avtor:

London Elects

Volilna komisija je izdala poročilo z zadnjih županskih volitev v Londonu in v njem izrazila več dvomov o ustreznosti uporabe elektronskega štetja glasov. Morda bo seštevanje glasov na naslednjih volitvah potekalo ročno.

Napaka se je pojavila v različnem število izdanih volilnih lističev in skeniranih oddanih lističev. Dvomi se pojavljajo tudi pri majhni stopnji znanja, ki ga imajo ljudje, ki upravljajo z aparati, ki seštevajo volivne glasove. Težave pa so se pojavljale tudi pri prenosu podatkov, oziroma številu glasov, v mestno hišo.

Kljub vsem dvomom pa so v poročilu zapisali, da so zadnje volitve, predvsem vodenje in načrtovanje le-te, potekale na višlji ravni kot volitve poprej.

Tiskovni predstavnik za London Elects, ki so organizirali volitve, je izjavil, da so bile težave prenapihnjene in da so se pokazale le v dveh, od skoraj 4000, okrožjih.

Kljub temu pozdravlja trud volilne komisije in dodaja: ” Nadaljevali bomo s skupnim delom in skupaj delali na volitvah, ki bodo leta 2012.”

Predstavniki volilne komisije pa se ne dajo: “Nadaljevali bomo s pritiskanjem na vlado. Želimo da vlada oblikuje vsedržavno strategijo o uporabi elektronskega štetja. Želimo tudi, da se naredi prava in temeljita analiza stroškov in prednosti uporabe elektronskega in papirnatega štetja. Vse to bi bilo potrebno narediti pred naslednjimi volitvami, ki bodo na sporedu leta 2012.

Vir: The Register
[tags]volitve, velika britanija[/tags]

Zemanta Pixie

Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt