O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Pri ljubljanskem brezžičnem omrežju se zatika

Kategorija: Slovenija | Datum objave: Monday, 26. 11. 2012 | Avtor:

Maja smo pisali, da bo Ljubljana kaj kmalu dobila , ki naj bi do konca leta 2013 pokrilo več kot 80 odstotkov vseh naseljenih površin znotraj ljubljanskega avtocestnega obroča. Prve dostopne točke brezžičnega internetnega omrežja so obljubljali že za letos, saj naj bi do konca leta pokrili 90 odstotkov površin v centru Ljubljane, a je projekt sedaj začasno ustavljen.

Kot pišejo Finance, je Telekom Slovenije začasno prekinil vsa dela. Sprememba se je zgodilo ustoličenje Rudolfa Skobeta, ki je s septembrom postal predsednik uprave Telekoma Slovenije, in ta je projekt ustavil.

Skobe je povedal, da se trenutno s partnerjema pogajajo o novih pogojih sodelovanja v projektu, s čimer želi Telekom privarčevati. Koliko točno naj bi prihranili, Skobe ni želel povedati, naj pa bi šlo za nekaj milijonov evrov; prav tako si Telekom Slovenije želi manjši obseg del. Politične igre, ki so pri nas vedno možne, sploh ker sta vodstvo Telekoma in MOL na nasprotnih političnih bregovih, za zdaj Telekom zanika, MOL in Nil pa tako ali tako še nista dala nobene izjave.

Spomnimo, da bi morali do konca leta pokriti 90 odstotkov površin v centru Ljubljane. MOL naj bi prispeval infrastrukturo v višini 15 milijonov evrov, Telekom Slovenije pa naj bi v projekt vložil 10 milijonov evrov za izgradnjo in nadaljnjih 10 let po dva milijona evrov letno za vzdrževanje.

Letni prihodki od projekta naj bi se vrteli med šestimi in sedmimi milijoni evrov, dobiček pa bi začeli ustvarjati šele po sedmih letih. Omrežje bi bilo namreč na pol zastonj – ura na dan za eno napravo brezplačno, ostalo brskanje po internetu pa bo plačljivo. Izjema bodo strani MOL in druge lokalne strani. Kdaj bo projekt ponovno stekel, ni znano.

Vir: Slo-tech


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt