O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Vrh v Dubaju: Evropska unija združila vrste v boju za odprt internet

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 3. 12. 2012 | Avtor:

Članice evropske unije napovedujejo združen boj proti Rusiji in afriškim državam, ki hočejo pravila regulacije spleta zastaviti bolj rigorozno in si s tem zagotoviti večjo pravico regulacije vsebin in zasledovanja uporabnikov.

ZDA in Evropska unija bosta tako v Dubaju na vrhu nastopili s poenotenimi stališči. EU je že od začetka nasprotovala poskusom Rusije in afriških držav, ki so napovedovale hude spremembe nadzora nad spletnimi komunikacijami znotraj posamezne države ter obdavčitev prometa, ki ga generirata iskalnika Yahoo! in Google.

Nasprotovanje takim predlogom je tudi poslovne narave, saj se ZDA bojijo, da bi pretirano omejevanje komunikacijskih tokov slabo vplivalo na inovacije in ekonomijo, tako držo pa so poleg članic EU zavzele tudi Kanada, Avstralija, Nova Zelandija, Mehika in druge.

“Evropska unija verjame, da ni razloga za ostrejšo regulacijo,” je pojasnila komisarka Evroske komisije, Neelie Kroes, ki skrbi tudi za politiko razvoja interneta. “Internet deluje in nima smisla, da ga popravljamo,” je še dodala.

Poleg tega evropska unija ostro nasprotuje carinam na internetu, ki bi obdavčila promet v tujino. “Taki predlogi so preprosto rečeno neumni in škodljivi,” je oster James Waterworth iz združenja Computer and Communications Industry Association, ki med svojimi člani šteje tudi Facebook in Microsoft.

Vir: Reuters


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt