O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Španci namenili 485 milijonov evrov za razvoj informacijske družbe

Kategorija: EU | Datum objave: Tuesday, 19. 09. 2006 | Avtor:

Španski sekretar za telekomunikacije in informacijsko družbo, Francisco Ros ter predsednik urada za javna posojila Aurelio Martinez sta podpisala odlok o sodelovanju, ki je vreden 485 milijonov evrov. Namenili jih bodo za promocijo informacijske družbe v Španiji.

Pogodba za Instituto de Credito Oficial (ICO) Plan Avanza 2006 bo omogočil štipendije mladim in splošni javnosti. Namen štipediranja pa je še bolj vključiti ljudi v informacijsko družbo. Štipendije bodo razdeljene na treh področjih – investicije za razvoj informacijske ter komunikacijske tehnologije, štipendije za študente ter mladino in posojila za spodbujanje e-državljanstva.

(Vir: IDABC)

Komentar E-demokracija.si: Upamo, da se bo naša javna uprava kaj naučila od evropskih kolegov. Po našem mnenju je ravno oglaševanje storitev področje, kjer slovenska uprava zelo peša. Kaj ti pomagajo palete storitev, če pa ljudje ne vedo, da obstajajo. Čeprav se eDavki in podaljševanje prometnega dovoljenja uspešno razvija, pa je trend veliko prepoložen. Najbrž se uradniki tako kot večina Slovencev zanaša na stari dobri “Znajdi se sam!”


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt