O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Ekipa E-demokracija.si do 14.1.2013 odhaja na dopust!

Kategorija: Slovenija | Datum objave: Monday, 10. 12. 2012 | Avtor:

Ob zaključku letošnjega leta se sprehodimo čez najbolj brane novice portala E-demokracija.si in se spomnimo dogodkov, ki so letos zaznamovali sfero.

Prvo polovico leta je zagotovo zaznamovala ACTA in kampanja, ki smo jo izvajali v sodelovanju z mednarodnimi partnerji. Letos smo dobili tudi glasnika digitalnih tehnologij RS, s katerim smo na E-demokracija.si izvedli tudi intervju, nato pa so v drugi polovici leta pod drobnogled javnosti prišle pobude o prenovljenem načinu upravljanja s spletno infrastrukturo na spletnem vrhu v Dubaju, ki se je zaključil pred nekaj dnevi.

Jeseni smo organizirali že drugo konferenco o e-demokraciji E-dem 12, kjer smo se sprehodili čez najbolj zanimive teme aktualne digitalne sfere od regulacije spletnih komunikacij in zasebnosti, spletnih aktivističnih gibanj, upravljanja s komunikacijskimi akcijami in drugo.

Do 14.1.2013 si bomo vzeli čas za premislek, refleksijo in prilagoditev kompasa delovanja v prihodnosti. To zahteva ne samo sprememba materije, saj se je e-demokracija iz prvotno predvsem tehnokratskega vidika reševanja politične participacije spremenila v oblikovanje političnega prostora na spletu, ampak tudi vedno bolj pogoste poskuse regulacije spletnega prostora.

Se vidimo v januarju!

 


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt