O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Francija: Twitter na udaru zaradi antisemitskih uporabnikov

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 14. 01. 2013 | Avtor:

Francoska vlada je zaradi rasističnih izpadov francoskih uporabnikov omrežja Twitter na lastnika omrežja naslovila pritožbo in začela pogovore, s katerimi skuša doseči rešitev cenzuriranja uporabnikov, ki omrežje uporabljajo za širjenje rasističnih in homofobnih sporočil.

Predstavniki francoske vlade so namreč prepričani, da bi morali upravljalci omrežja Twitter aktivno preganjati uporabnike, ki objavljajo problematične vsebine, čeprav je Twitter že večkrat pojasnil svojo držo pri svobodi govora in izražanja.

Francija je v preteklih mesecih doživela več homofobnih in rasističnih viralnih akcij, v katerih so francoski uporabniki pozivali k nasilju nad homoseksualci, temnopoltimi in drugimi manjšinami. Na sodišče so pritožbo naslovile tudi francoska humanitarna združenja, ki so od sodnika zahtevala, naj od Twitterja doseže predajo osebnih podatkov uporabnikov, ki so objavljali sporne vsebine, da bodo lahko začeli sodne postopke.

Vseeno je problem v dejstvu, da je Twitter ameriško podjetje in francoska sodišča nad njim nimajo jurisdikcije. “Med francoskim in ameriškim pravosodnim sistemom bi morali razviti obliko sodelovanja, s katero bi lahko Francozi prišli do podatkov v ZDA,” je zaplet komentirala pravna zastopnica podjetja Twitter, Alexanda Neri.

Vir: Guardian


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt