O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Washington: Davek na internet? Nikoli!

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 4. 02. 2013 | Avtor:

Skupina senatorjev skuša doseči, da Američanom ne bi bilo treba nikoli plačevati davkov za uporabo spleta. Zakonodaja, ki je bila sprejeta leta 1998, bo namreč naslednje leto potekla, novega zakona pa zaenkrat še ni.

Internet Tax Freedom Act iz leta 1998 je namreč zveznim, državnim in lokalnim oblastem prepovedoval zbiranje davkov, ki bi jih uporabniki morali plačevati zaradi uporabe elektronske pošte in drugih tipov dostopa do spleta. Senatorji so prejšnji teden predstavili nov tip zakonodaje, ki bi vladi za vedno prepovedovali obdavčitev uporabe spleta.

“Uporaba spleta ne bi smela biti nikoli obdavčena,” je eden od senatorjev, Dean Heller, “upamo pa, da bomo z novo zakonodajo uvedli dolgoročno politiko neobdavčitve, ki bo dostop do spleta ohranil kot pomemben kanal za izobraževanje in inovacije.”

Predlog zakonodaje se ukvarja tudi z e-trgovino in izključuje dvojno obdavčitev blaga, ki bi ga uporabniki kupili s pomočjo spleta. “Davčna svoboda je ena glavnih motivatorjev uporabe spleta,” poudarja Kelly Ayotte, “in z novim predlogom zakonodaje bomo poskrbeli, da bo splet še naprej odprt za razvijanje ekonomije.”

Vir: CNet


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt