O portalu    Avtorji    Kontakt


 

ZDA: Bela hiša nadaljuje pogovore o zakonu kibernetske varnosti

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 4. 03. 2013 | Avtor:

Bela hiša v sodelovanju z ameriškim kongresom razvija nov zakon, s katerim bo urejala kibernetsko varnost, opazovalci pa poročajo o dobrem napredku in usklajenemu delovanju obeh akterjev.

Glavni razlog za prenovo zakonodaje je izboljšanje koordiniranega delovanja različnih vladnih agencij in zmanjšanje pretoka osebnih podatkov posameznih državljanov med posameznimi akterji. “V ZDA se povečuje vedenje o kibernetskih napadih in finančni škodi, ki jo taki napadi prinašajo,” poudarja eden od članov odbora v kongresu, Dutch Ruppersberger.

Eden od glavnih razlogov za izboljšanje kibernetske zakonodaje je tudi vedno večje število napadov držav kot sta Kitajska in Iran, ki jih ZDA obsojajo za večino kibernetskih napadov na svojih omrežjih. Hkrati so člani odbora poudarili pomembnost sodelovanja med agencijami in podjetji, s katerimi bi dosegli boljšo informiranost vseh vpletenih v postopke obrambe.

Ruppersberger je še dodal, da vlada skuša omejiti svoje posege v osebne podatke uporabnikov pri analizi napadov. “Za analizo pravzaprav ne potrebuješ globokega brskanja po osebnih podatkih,” je poudaril, “se pa morajo podjetja zavedati, da je varovanje komunikacijskih kanalov pomembno, saj ljudje puščajo vedno večje število osebnih podatkov na mreži.”

Vir: Reuters


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt