O portalu    Avtorji    Kontakt


 

E-cenzura v Evropskem parlamentu: Protestna pisma letijo v smeti

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 11. 03. 2013 | Avtor:

Ko so aktivisti in predstavniki digitalne sfere prejšnji teden razkrili problematične dele novega predloga zakonodaje, s katerim bi bila kršena svoboda govora in so državljani z elektronskimi sporočili protestirali pri svojih evropskih predstavnikih, se je zgodilo nekaj nenavadnega.

Evropski poslanec Christian Engström, ki je hkrati član švedske Piratske stranke, je takoj po objavi analize problematičnega predloga zakonodaje začel prejemati velike količine elektronske pošte s protesti državljanov evropske Unije, nato pa so le-ti kar naenkrat prenehali prihajati.

Na svojem blogu je Christian objavil zapis, v katerem je za cenzuro elektronskih sporočil obtožil IT oddelek evropskega parlamenta, ki naj bi odreagiral na prošnjo večih evropskih poslanec, ki so se pritoževali nad veliko količino prejetih elektronskih sporočil.

“To je absolutna šlamastika,” je bil oster poslanec, ki je napovedal, da bo o incidentu pisal predsedniku evropskega parlamenta in ga obvestil o tej “popolnoma nedemokratični praksi.”

Vir: CNet


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt