O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Velika Britanija: Povprečna hitrost povezave na splet je 12Mbps

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 18. 03. 2013 | Avtor:

Regulator Ofcom je v svoji raziskavi ugotovil, da je povprečna hitrost povezave na splet v Veliki Britaniji 12 Mbps, kar je trikrat hitrejše kot je bila povprečna hitrost pred štirimi leti.

Ofcom v svojem poročilu tudi opaža, da se vedno večje število zasebnih porabnikov v Veliki Britaniji odloča za hitrosti, ki so višje od 30Mbps oziroma izbirajo optične povezave na splet. Glavni razlog za večje hitrosti dostopa je po mnenju analitikov regulatorja želja po spletnem videu in večje število naprav, ki dostopajo do spleta.

Vseeno obstajajo znotraj posameznih področij Velike Britanije hude razlike med možnostmi dostopa do spleta. “Optične povezave so bolj pogoste v mestnih središčih, medtem ko je podeželje še vedno odvisno od kabelskega dostopa oziroma satelitskega dostopa,” je opozoril Dominic Baliszewski, analitik spletišča Broadband Choices, ki se ukvarja z analizo ponudbe dostopa do spleta v Veliki Britaniji.

Država se je že odzvala na ta problem in vrstijo se predlogi, da bi iz proračunskega denarja posameznim skupnostim sponzorirali izgradnjo lastnega omrežja, s pomočjo katerega bi dostopali na splet.

Vir: BBC


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt