O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Egipt: Predsednik bo z ljudstvom klepetal na omrežju Twitter

Kategorija: Ostali svet | Datum objave: Monday, 15. 04. 2013 | Avtor:

Novi egiptovski predsednik Mohamed Morsi je napovedal, da bo ljudstvo poslušal tudi na omrežju Twitter, kjer bo dnevno odgovarjal na vprašanja državljanov. Analitiki ocenjujejo, da je to odziv na zahodnjaške kritike o zaprtosti režima.

Mohamed Morsi in njegova administracija sta v preteklih tednih doživela več pritiskov mednarodne skupnosti kot rezultat izvajanja pritiskov na novinarje, aktiviste in medijske osebnosti.

Morsi je zato napovedal, da se bo vsak večer pol ure ukvarjal s komentarji in vprašanji ljudstva na omrežju Twitter, hkrati pa je predsednik vlade napovedal predelavo petnajstih členov nove ustave, s katero naj bi po mnenju kritikov Egipt stopil na pot islamske države. Poleg odprte komunikacijske strategije je Morsi že začel postopek za razveljavitev sporne zakonodaje in prenehal nadlegovati novinarje in kritike režima.

Analitiki v twitter diplomaciji ne vidijo nič drugega kot potezo oddelka za odnose z javnostmi in opozarjajo, da večina Egipčanov ne uporablja Twitterja, hkrati pa se je v prvem klepetu Morsi odzval samo na osem vprašanj in še to z zelo medlimi odgovori.

Vir: Guardian


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt