O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Spletno mesto ObamaCare pogrnilo na izpitu informacijske tehnologije?

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 7. 10. 2013 | Avtor:

Spletno mesto ObamaCare, ki je namenjeno obveščanju ameriške javnosti o novi zdravstveni zakonodaji in poizvedovanju o skleniti najbolj ugodnega zdravstvenega zavarovanja, nezadostno opravlja svojo nalogo, opozarjajo kritiki, glavni krivec pa je slaba informacijska tehnologija, ki poganja to spletišče. Oblasti počasnost spletišča povezujejo z zelo velikim obiskom, saj naj bi spletno mesto v le nekaj dnevih obiskalo več kot osem in pol milijonov uporabnikov, ki želijo čimprej skleniti zavarovanja, a analitiki poudarjajo, da je poleg visokega obiska, ki lahko upočasni delovanje spletišča, krivdo mogoče pripisati tudi nezadostni informacijski infrastrukturi, ki spletišče poganja.

Tako kritizirajo vladne načrte, da bo v prihodnjih dneh spletišče podprla z večimi strežniki, saj problem ni v previsokem obisku, temveč v infrastrukturi. “Dodajanje novih kapacitet je sicer dobra rešitev, a ne za ta problem,” ocenjuje Bill Curtis, vodja konzorcija IT Software Quality. “Namesto strežnikov bi spletišče prej potrebovalo novo programsko opremo, ki zahtevkov ne bi obdelovala tako počasi.”

Spletno mesto tako zaenkrat deluje, a uporabnike prosi za razumevanje in jim kot alternativo ponuja telefonsko številko, kamor lahko pokličejo in se tako dogovorijo za sklenitev zdravstvenega zavarovanja.

Vir: Reuters


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt