O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Konferenca E-dem 13: Zagotovo vam sledijo!

Kategorija: Slovenija | Datum objave: Monday, 14. 10. 2013 | Avtor:

Še dobrih štirinajst dni nas loči od tretje ponovitve konference E-dem, ki se bo tudi letos ukvarjala z aktualnimi temami s področja elektronske demokracije, elektronske participacije, spletnega življenjskega prostora in drugo. Letos se bo konferenca odvijala v Kinu Šiška, 24.10.2013, začeli pa bomo ob devetih zjutraj!

Pet predavateljev, pet predavanj, pet tematik … ki so letos najbolj zaznamovale svet digitalnih državljanov doma in po svetu. Od nadzora državnih agencij in posameznikov do aktivnega državljanstva na spletu in ulicah, do tehničnih rešitev in družboslovnih konceptov – s predavatelji se bomo sprehodili po iztekajočemu se letu in skušali ugotoviti, kaj se nam obeta v prihodnosti.

Na spletišču konference E-dem si že lahko ogledate program in seznam predavateljev, tudi letos je konferenca za obiskovalce brezplačna, a vseeno svetujemo točnost prihoda, saj bo prostorsko omejena.

Predavali bodo:

Benjamin Lesjak, direktor Inštituta za pravne rešitve informacijske družbe Maribor. Predava na SAFE-SI o varni rabi interneta ter sodeluje na več fakultetah pri predmetih, kjer se prepletajo pravo, informatika in management.

Marko Rakar, aktivist in zagovornik odprte vlade, ki ga je leta 2009 World eGovernment Forum uvrstil med “prvih deset ljudi, ki spreminjajo svet politike na spletu”.

Gorazd Božič, vodja slovenskega centra za posredovanje pri omrežnih incidentih SI-CERT.

Lenart J. Kučić, novinar in kolumnist Sobotne priloge Dela ter družbeni kritik.

Žiga Vrtačič, komunikolog, ki internet dojema kot življenjski prostor. Po službi se ljubiteljsko loteva številnih stranskih projektov: od mobilnih in spletnih aplikacij (Bonacarte, Sect.io) do civilnih iniciativ (Danes je nov dan).


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt