O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Hitrosti dostopa do spleta na svetu v povprečju 10% višje

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 3. 02. 2014 | Avtor:

Povprečne hitrosti dostopa do spleta se po celem svetu povečujejo, ugotavlja podjetje Akamai, ki je objavilo letno raziskavo povprečnih hitrosti dostopa do spleta po celem svetu. 

V povprečju se je hitrosti dostopa do spleta iz drugega v tretje četrtletje leta 2013 povečalo za deset odstotkov, povprečna hitrost dostopa do spleta na svetu pa je bila 3.6 megabitov na sekundo. V primerjavi z enakim obdobjem leto poprej (2012) pa se je povprečna hitrosti dvignila za slabih 30 odstotkov.

Največji skok v hitrosti dostopa so zabeležili na francoskem otoku Reunion, kjer se je hitrosti dvignila za dobrih 250%, najmanjšega pa v Egiptu, kjer je hitrost poskočila le za 0.2%. Posamezne države so iz prejšnjega obdobja zabeležile tudi upad najvišjih hitrosti – tako so najvišje hitrosti padle v Romuniji, Latviji in Belgiji.

“Rast povprečnih hitrosti dostopa do spleta se nadaljuje in ni videti, da bi se v prihodnosti ta trend spremenil,” je rezultate komentiral urednik raziskave, David Belson, ki je še dodal, da so poskočile tudi hitrosti dostopa do spleta prek mobilnih omrežij. “Povprečna hitrost na svetovni ravni je sicer tukaj med 12,4 in 49,8 Mbps, se je pa uporaba mobilnega spleta v letu dni povečala za dobrih 80%.”

Vir: CNet


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt