O portalu    Avtorji    Kontakt


 

V Turčiji spet grožnje s cenzuro spleta

Kategorija: Azija | Datum objave: Monday, 10. 03. 2014 | Avtor:

Turške oblasti in premier Tayyip Erdogan zopet grozijo s cenzuro spletnih komunikacij in omrežij Facebook ter YouTube, saj naj bi njihovi politični nasprotniki uporabljali te kanale za napade nanj in politično kritiko.

V zadnjem času so na svetlo prišle nove govorice o koruptivnem delovanju turškega premiera, po spletu pa se širijo posnetki telefonskih pogovorov ter dokumenti, iz katerih je mogoče razbrati komunikacijo med Erdoganom in njegovim sinom, s katero oče sinu razlaga, kako skriti večje količine denarja.

Konec marca bodo v Turčiji organizirane splošne volitve in Erdogan ugotavlja, da je to vse del predvolilne kampanje in da blatenja ne bo dovolil. “Youtube in Facebook ne vladata temu narodu in potrudili se bomo, da se govorice ne bodo več širile nenadzorovano,” je izjavil in potrdil, “da bomo dostop tudi fizično omejevali, če bo to potrebno.”

Na preiskavo o korupciji se je premier odzval s premeščanjem kriminalistov in tožilcev, februarja letos pa je parlament podprl zakon, ki turškim telekomom dovoljuje cenzuro spletnih mest brez predhodne odločitve sodišča.

Vir: BBC


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt