O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Europol svari pred odprtimi brezžičnimi točkami

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 10. 03. 2014 | Avtor:

Europol opozarja na nevarnost priklapljanja na odprte brezžične točke, saj obstaja velika možnost kraje osebnih podatkov. V zadnjem času so namreč po Evropi opazili povečano število prijav incidentov, kjer so žrtve podatke izgubile prav zaradi takega priklopa.

Troels Oerting, vodja europolove enote za kiberkriminal, je izjavi za javnost še povedal, “da smo v zadnjem času opazili povečano število incidentov, kjer so uporabnikom ukradli osebne podatke, gesla oziroma denar,” in da bi se morali uporabniki zavedati nevarnosti uporabe nezaščitenega omrežja.

Europol po besedah vodje trenutno vodi več postopkov v različnih državah in pomaga žrtvam, ki so na tak način izgubile podatke. “Tehnike pridobivanja niso nič novega, večina teh primerov se je zgodila, ko se je žrtev priklopila na navidezno dostopno brezžično točko, ki pa so jo imeli pod nadzorom nepridipravi,” pojasnjuje Oerting.

Svarilo pred nezaščiteno komunikacijo prihaja samo nekaj mesecev po tem, ko je Evropski parlament ugasnil svoj javni brezžični sistem dostopa do spleta, saj se je izkazalo, da so tudi tega zlorabili za pridobivanje osebnih informacij uporabnikov.

Vir: BBC


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt