O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Avtor Megauploada ustanavlja politično stranko

Kategorija: Azija | Datum objave: Monday, 31. 03. 2014 | Avtor:

Spletni tajkun in ustanovitelj razvpite spletne strani za izmenjavo datotek Megaupload Kim Dotcom na Novi Zelandiji ustanavlja lastno politično stranko.

“Prizadevali si bomo za svoboden internet in tehnologijo, za zasebnost in prenovo političnega sistema,” je napovedal 40-letni Kim Dotcom, po rodu sicer Nemec.

Proti Dotcomu v ZDA poteka ena največjih tožb glede avtorskih pravic v zgodovini − oblasti mu očitajo, da je s ponujanjem piratskih kopij filmov, televizijskih oddaj, glasbe in drugih vsebin prek Megauploada zaslužil več kot 131 milijonov evrov, avtorje pa oškodoval za več kot 375 milijonov evrov. Oblasti so stran Megaupload zaprle januarja 2012, že lani pa je Dotcom odprl novo spletno stran mega.co.nz.

Dotcom sicer že več let živi na Novi Zelandiji, kjer se bori proti izročitvi ZDA, saj mu grozi do 20 let zapora. Spletni podjetnik in nekdanji heker je znan po ekstravagantnem življenjskem slogu, oblasti so tako ob njegovi aretaciji leta 2012 v njegovi vili v Aucklandu zasegle številne umetnine in luksuzne avtomobile.

Vir: SiOL


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt