O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Kaj bo FCC s tremi milijoni komentarjev javnosti?

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 22. 09. 2014 | Avtor:

Ameriška komisija FCC je do roka prejela kar tri milijone komentarjev javnosti, ki so jih zbirali do konca prejšnjega tedna. Odločitev o spornem predlogu, ki je razburil javnost in podjetja, pa bo sprejela enkrat do konca leta.

Rekordno število komentarjev je imelo za posledico kar nekajkratno sesutje sistema za zbiranje pripomb javnosti, nedvomno pa je k visokemu številu mnenj prispevalo tudi medijsko zelo odmevne akcije nekaterih vidnih osebnosti iz sveta medijev in zabave.

Sporen predlog, ki ga je aprila letos predlagala komisija FCC namreč določa, da ponudniki dostopa do spleta sicer ne smejo omejevati dostopa do vsebin, lahko pa zaračunavajo dodatne stroške ponudnikom teh vsebin, če jih le-ti želijo dostaviti do uporabnika. To je seveda razburilo podjetja kot so Facebook, Netflix in Google, ki živijo od dostavljanja vsebin do uporabnika, saj so v tem videli določanje hitrih in počasnih poti dostave vsebin prek spleta.

Kot zanimivost – rekordno število komentarjev je bilo več kot dvakrat večje od prejšnjega rekorda, ko so leta 2004 debatirali o neprimerni opravi Janet Jackson v prenosu Super Bowla.

Zbiranje komentarjev je sedaj zaključeno, FCC pa nima uradnega roka, do katerega se mora na njih odzvati. Analitiki pričakujejo, da se bodo dokončno odločili novembra ali še kasneje.

Vir: Guardian


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt