O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Kitajska kritizira ocene ZDA glede vdorov v omrežja

Kategorija: Azija | Datum objave: Monday, 20. 10. 2014 | Avtor:

Kitajska vlada je izrazila ogorčenje nad ameriškimi varnostnimi službami, ki v javnosti dajejo previsoke ocene stroškov, ki naj bi nastali zaradi kitajskih hekerjev v ameriških mrežah.

Kitajske oblasti je razburil intervju z direktorjem FBI, Jamesom Comeyjem, ki je med drugim povedal, da so letni stroški zaradi vdorov kitajskih nepridipravov narasli na več milijard dolarjev. Analitiki ocenjujejo, da je to samo nadaljevanje vojne v medijih med obema državama, ki traja že več let in ki še ni dala zmagovalca. Nedavno so ameriške oblasti vdiranja v ameriška omrežja obtožile nekaj kitajskih oficirjev, a se sojenje še ni začelo.

Hkrati so v svoji izjavi za javnost kitajske oblasti žogico vrnile ZDA in jih obtožile večih kibernetskih napadov na druge svetovne države. “Če že govorijo o nevarnosti in visokih stroških vdorov v omrežja, bi bilo smiselno, da bi tudi sami prekinili s podobnimi dejanji,” je bil oster predstavnik kitajskega ministrstva za zunanje zadeve, Hong Lei.

Ameriška vlada namreč dosedaj še ni priznala, da se poslužuje podobnih metod, hkrati pa analitiki opozarjajo, da imajo ameriške vladne službe zagotovo pripravljen obrambni načrt za tuje napadalce na njihova omrežja.

Vir: CNet


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt